2018-12-20

God Jul & Gott Nytt År!

Tack alla nya och återkommande kunder för förtroendet att hjälpa er under 2018!

Detta år har varit jättespännande för DinGard! Vi har fått ett ökat antal förfrågningar på temat Säkerhetsincidenter samt genomfört ett stort antal IT-forensiska utredningar. GDPR bidrog säkert till viss del till att många företag började se över sin IT-policy, Informationssäkerhetspolicy, Policy för hantering av Säkerhetsincidenter, etc. Men, vi märker att det fortfarande råder en stor osäkerhet gällande detta och inte minst när det gäller att komplettera med tekniska system för att kunna upptäcka och larma vid avvikande nätverkstrafik (vilket kan vara ett tecken på attack eller informationsläckage).

Till vår stora glädje har vi även under hösten fått en ny senior specialist på plats. Han heter Karl-Johan och jobbar heltid som IT-forensiker. Karl-Johan har även mycket djup kompetens inom system som körs på en Linux-plattform; allt från servrar till mobiltelefoner. Detta ger oss många fördelar vid allt IT-forensiskt arbete och IT-säkerhetsrådgivning.

Hoppas nu att ni alla får en riktigt skön och avkopplande julledighet!
Ett levande säkerhetsarbete bidrar till ett ökat förtroende på marknaden och i denna resa vill vi gärna kunna stötta er.

- Peter Bayer, DinGard AB